Kachelventilator voor op rookgaspijp

Vorige Artikel 5 van 24 Volgende
€ 99,00 (inclusief btw)

Kachelventilator voor op pijp

Deze door warmte aangedreven ventilator is ontworpen om op het rookkanaal te worden geplaatst met behulp van een geïntegreerde magneet en klem. Deze ventilator is geschikt voor pijpen met een diameter van 120-150 mm. De ventilator zorgt voor circulatie van warme lucht. Voor zijn aandrijving wekt hij zijn eigen elektriciteit op dankzij de warmte van de kachel.

Let op: werkt niet op een RVS pijp. Deze hebben geen of onvoldoende magnetische werking.
De pijp dient voldoende magnetisch te zijn.

U dient hem dan vast te zetten met bijgeleverde klemring.
De kacheltemperatuur mag niet boven de 350 gr. uitkomen om beschadiging aan de ventilator te voorkomen.

Eigenschappen

  •  Gewicht: 810 g
  •  Starttemperatuur: 50° C
  •  Optimale temperatuur: 85° tot max. 350° C
  •  Luchtstroom: tot 110 m³ p/uur
  •  Geschikt voor pijpen met een diameter van 120 tot 150 mm
  •  HxBxD: 13x17x18 cm
  •  Materiaal: aluminium
  •  Kleur blad: zwart

Levertijd: ca. 2-3 werkdagen

Let op: als de ventilator eenmaal in gebruik is, raak hem dan niet aan voordat hij volledig is afgekoeld. Het ventilatorhuis en de propellerbladen zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium. De unieke anodische bladen zijn roest- en corrosiebestendig; hun vormen zorgen voor een maximale warmtestroom. Een warmtewisselaar wekt de elektriciteit op die nodig is om de ventilator van de kachel aan te drijven.

De ventilator mag niet worden gebruikt boven de aanbevolen temperatuur van 350 graden, omdat dit de motor kan beschadigen en bij dergelijk oneigenlijk gebruik uw garantie komt te vervallen.

Houd kinderen uit de buurt van de ventilator wanneer deze in werking en/of heet is!

Installatie:

Met de bijgeleverde imbissleutel het schroefje (reeds aanwezig in de ventilator) klein slagje aandraaien zodat deze niet meer uitsteekt. Zie afbeelding bijgeleverde handleiding.

Bevestig de ventilator aan stalen dubbelwandige rookgasleidingen met een diameter van 120 mm tot 150 mm met behulp van de geïntegreerde magneten en aan enkelwandige rookgasleidingen van andere materialen met behulp van de meegeleverde clip.

Voor uw veiligheid raden wij aan om naast de magneten ook de clip te gebruiken om het product aan het rookkanaal te bevestigen.

Draag beschermende handschoenen bij het bevestigen van de clip. Als u de ventilator aan het rookkanaal bevestigt, kunnen er lichte sporen op het oppervlak van het rookkanaal achterblijven. Hoe warmer de kachel, hoe meer lucht de ventilator zal circuleren.

De kachelventilator is ontworpen om te worden gebruikt voor rookkanalen met een normale oppervlaktetemperatuur van minimaal 50 graden tot maximaal 350 graden. Hogere temperaturen kunnen de ventilator beschadigen waardoor de garantie vervalt!

Als de ventilator eenmaal in gebruik is, raak hem dan niet aan totdat hij volledig is afgekoeld. Raak de propellerbladen van de ventilator tijdens gebruik nooit aan.

Onderhoud:

Veeg het af met een licht vochtige doek. De generator en de motor zijn onderhoudsvrij. Niet onderdompelen in water.

 

 

© 2013 - 2022 morsohoutkachels.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel